In English
Hoppa till sidans innehåll

Ungskogskrönikan: "Här är min debut"

06 SEP 2016 13:33
Samtidigt som det var O-Ringen i Sälen var det VM, JVM och UEM i MTB-O i Portugal. Jag var med och tävlade och representerade Sverige tillsammans med 25 stycken andra, blandat ungdomar, juniorer och seniorer.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2016 13:37

Alla åkare och ledare från Sverige åkte inte till Portugal samtidigt utan truppen var samlad i Portugal den 23:e juli men många åkte ner redan innan. Sprintdistansen gick i Cantanhede, medeldistansen gick i Àgueda, långdistansen gick i Àgueda och stafetten gick i Mealhada.

Den svensk som placerade sig bäst av alla officiella tävlingar var Erica Olsson som kom fyra på sprinten. På den inofficiella masstarten så var den bästa svensk återigen Erica Olsson som placerade sig på första plats i sin klass.

Veckan i Portugal var väldigt rolig och för min del så var det en stor upplevelse och en erfarenhet att få vara med på ett Europamästerskap. Jag har själv upptäckt hur duktiga många är och jag vet nu mer exakt vad det är jag behöver träna på för att bli bättre. Jag har fått lära mig väldigt mycket om olika saker. Allt från att behöva dricka mycket mer än vad jag är van vid till hur det går till på tävlingarna. Jag har fått lära mig att tänka på ett annorlunda sätt än vad jag normalt gör.  

Resan var verkligen inte som jag hade föreställt mig. Visst hade jag tränat mycket cykling innan jag åkte, men jag hade inte tränat tillräckligt mycket. Jag märkte ganska snabbt också att jag inte var förberedd mentalt på hur allt skulle vara. Allt var nytt. Nya människor, nya oskrivna regler, nya upplevelser och lite nya ansvarsområden.

Var cykeln tvungen att fixas, så var man tvungen att fixa det själv. Skulle man ut och äta och inte ville äta själv så var man tvungen att fråga om någon ville hänga med. För mig som inte kände så många som åkte med kan det vara ett problem men det måste man bara lösa.  

Jag har fått flera nya vänner som har samma intresse som jag, mountainbikeorientering. Det är bra för då har man någon annan att prata med än med sina föräldrar när man är på MTB-O tävlingar hemma i Sverige.  

Nu vet jag ungefär vad som gäller för att vara med på ett sånt här mästerskap, därför har jag nu blivit mer motiverad för att träna mig bättre på cykling och orientering. Jag har nu förstått att detta inte är en resa med bara fokus på  stenhårt tävlande utan att det är en resa där man ska ha kul och göra det man verkligen gillar och gör det man vill göra.

Denna resan var som sagt en upplevelse, men det var en rolig upplevelse  och jag kommer träna och kämpa för att få åka på flera mästerskap ute i världen.  Skulle dessutom vara kul att se lite nya ansikten som börjar satsa på MTB-O! Resor och upplevelser som dessa är värt att kämpa för!

Skribent: Alma Kappel, ungskogsredaktionen
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons