In English
Hoppa till sidans innehåll

Ungskogskrönikan: Dags att tänka nytt i markan

20 JUN 2016 11:38
Man har precis sprungit ett lopp och vill äta något som är gott och hälsosamt, men vad hittar man när man kommer till markan? Är verkligen hamburgare, korv, läsk, godis och bullar bra?
  • Uppdaterad: 20 JUN 2016 12:36

Visst, jag förstår att korv och hamburgare går snabbt att göra och är relativt billiga att köpa in och att det är något man käkar efter en tävling för att få i sig något, men finns det verkligen inget nyttigare?

Istället för att bara ha hamburgare och korv kan man också fixa någon pastasallad eller något liknande. Istället för att bara ha läsk kan man också ha någon sportdryck eller juice. Istället för att bara ha kakor och godis kan man också ha frukt och energibars. Det tycker jag skulle vara en bättre lösning.

Om vi har bättre och hälsosammare mat i markan kan det vara fler som köper mat från markan och äter på arenan än att de åker hem och äter mat hemma. På så sätt kan markan tjäna mer pengar.

För oss som har allergier är det också svårt att hitta något som vi kan äta. Hamburgerbröd och korvbröd, glutenallergiker tål inte det. Choklad och kexchoklad, laktosintoleranta tål inte det. De flesta kakor som säljs innehåller oftast något som glutenallergiker eller laktosintoleranta inte tål.

Istället för att bara ha bröd som bara allergifria personer tål så kan vi fixa fram alternativ till de som inte tål de vanliga bröden. Istället för att bara ha choklad och kexchoklad kan vi ta fram flera alternativ för personer som inte tål choklad.

De flesta tål specialmat men alla tål inte vanlig mat.

Skribent: Alma Kappel, Ungskogsredaktionen
Epost: This is a mailto link
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons