In English
Hoppa till sidans innehåll

Ungskogskrönikan: Ta chansen att engagera dig

17 NOV 2015 11:22
I år har jag suttit med i en kommitté. När jag först fick frågan tackade jag nej. Jag menar, vad kan jag bidra med i en ungdomskommitté? Jag kan inte skjutsa ungdomar i minibussar, jag vet inte hur man fakturerar eller hur man planerar en mästerskapsresa.
  • Skapad: 17 NOV 2015 11:22

Men då ringde valberedningen igen och erbjöd mig platsen igen, för nu hade jag ju faktiskt fått tänka igenom det lite mer. Jag snabbkollade med mentorn i skolan, som var positiv. Mina föräldrar och klubben stod bakom mig, så länge det inte gick ut över skolan. Så det slutade med att jag tackade ja.
I efterhand har jag inte behövt skjutsa några ungdomar någonstans, jag har inte behövt fakturera någonting och jag har inte behövt planera en mästerskapsresa. Jag har fått bidra med det jag kan. Vad kan man som nybliven D17-löpare? Jag vet vad man ska packa inför ett läger. Jag vet vad ungdomarna känner för press i en stafett, jag vet vad som gäller när man inte tävlar (det vill säga bus och diverse besök på ICA…).
Om du får chansen, och orkar, vill och kan, kommer du inte ångra dig om du ställer upp i klubben eller inom distriktet. Om du lägger ner en timme på att få ut någonting på hemsidan så är det en timme mindre för någon annan. Dessutom kommer du förmodligen lära dig någonting som du kan ha nytta av i framtiden, oavsett vad du engagerar dig i. Desto fler engagerade vi är desto mer aktivitet får vi för en mindre insats. Om många bidrar med lite får vi mer bredd än om en person bidrar med jättemycket. En och en kan vi inte allt, men tillsammans kan vi.
(Att få fortsätta hänga med på läger och att få umgås med ungdomarna är bara en bra bonus.)

Skribent: Tove Lind
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons