In English
Hoppa till sidans innehåll

Ungskogskrönikan: Rätten att utöva den sport du vill

28 APR 2015 10:49
Vilka underbara nyheter vi fick i förrförra Skogssport. Cirka 10 000 fler tävlade i en nationell tävling under 2014 än vad de gjorde under 2013. Orienteringen växer.
  • Skapad: 28 APR 2015 10:49

Men samtidigt verkar det bli svårare att få personer att vilja träna ungdomarna och ställa upp på ideella evenemang.

För ett tag sedan hörde jag talas om ett främmande resonemang - att vissa ungdomar har slutat orientera för att föräldrarna inte har kunnat skjutsa till träningar.
Ungdomar kan sällan ta sig till träningen själv, vi har inga körkort och bussarna går väldigt sällan till träningar och tävlingar. Däremot tycker de flesta att det är kul att komma ut och träffa kompisar. Jag tror att vi har möjlighet i Sverige för fler orienterande ungdomar.

Om ungdomar ska få tillgång till roliga träningar måste vi samarbeta mellan och i klubbarna. Detta gäller framförallt småklubbarna, som inte har lika stor spridning på arbetet. Vi kan hjälpas åt att skjutsa ungdomarna och vi kan turas om att anordna träningar för att minska arbetsbelastningen på våra ledare.
Alla som vill borde få anordna träningar. De flesta ungdomar är mogna och duktiga. Om du som läser detta verkligen vill ha nano-OL på en träning men din tränare vet inte vet vad det är - våga anordna en träning själv. Vill du, så kan du.

Ungdomar därute, om ni vet en kompis som vill orientera men inte har skjuts eller något annat, prata med någon i klubben eller dina föräldrar. Det är helt okej att tjata. Alla borde ha rätt att utöva vilken sport de vill.

Skribent: Tove Lind
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons