In English
Hoppa till sidans innehåll

Ungskogskrönikan: Nytt år med nya utmaningar

17 FEB 2016 08:39
Orientering handlar till 50 procent om att springa fort och till 50 procent om att orientera bra. Det där med att springa är någonting som de allra flesta inte har större svårigheter med.
Ena foten framför den andra öka farten och sedan springer du. Enkelt.
  • Skapad: 17 FEB 2016 08:39

Att orientera däremot är kanske inte lika enkelt alla gånger. Nu drar säsongen snart igång igen och många går upp en klass vilket innebär att det blir lite svårare (ni som är 21 eller äldre, jag syftar inte på er).

Att gå upp en klass vartannat år kanske inte känns som det lättaste alla gånger. Man har tidigare kanske bara sprungit på stigar och plötsligt så sitter kontrollen i skogen. Många kan nog tycka att det är kul och lite spännande med lite mer utmaning, medan andra nog blir mest nervösa.

Hur ska jag göra nu?

Tänk om jag inte hittar? Jag tror att nervositeten och osäkerheten ibland kan ta över och påverka ditt lopp på ett negativt sätt. Om man kanske tänker att det här fixar jag och bara kör på så tror jag att det skulle påverka resultatet på ett positivt sätt istället. Jag har testat, det funkade.

 

Det är klart att inte allt hänger på tanken. Men definitivt en hel del. Det måste ju betyda att det inte bara handlar om att springa och orientera utan även hur man tänker.

Men glöm inte bort att det bästa sättet att bli bra är att träna. Man kan inte skylla någons framgångar på talang.

Den som vinner är med stor sannolikhet en av dem som tränar allra mest och du kan bli lika bra om du lägger ner mer tid på att träna.

Du kanske får göra många bommar innan det sitter och springa många intervallpass innan du springer om de andra.

Men är det värt det, ja det får du själv bestämma.

Lycka till i skogen!

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons