In English
Hoppa till sidans innehåll

Ungskogskrönikan: Dala-Dubbeln - årets höjdpunkt

21 OKT 2015 09:11
Snart är det dags för Dala-Dubbeln och enligt mig en av årets roligaste tävlingar.
Jag tror att de flesta av er vet vad det är för tävling, men om ni mot förmodan missat det så är det en orienteringstävling där man springer tillsammans med en kompis.
  • Skapad: 21 OKT 2015 09:11

På lördagen är det en stafett och på söndagen en patrulltävling och båda resultaten räknas ihop. På den andra dagen får man klä ut sig ifall man vill.
Det brukar vara riktigt roliga och bra utklädnader, jag har sett allt från en dalahäst till prinsessor.
Det är inte bara en orienteringstävling, pris för bästa utklädnad delas också ut. Jag tycker det är bra att fokus inte bara ligger på resultaten utan minst lika mycket på vem som kommit på coolast och roligast utklädnad. 
Att se alla kreativa idéer är så otroligt roligt och det är även kul att själv komma på vad man ska klä ut sig till. I min klubb så anordnas varje år en bussresa upp till tävlingarna och själva resan är också superrolig, att sitta i bussen och skratta och prata hela vägen upp till Dalarna.

Vad är det då som gör Dala-Dubbeln till en så rolig tävling som lockar många?
Jag tror att det är hela konceptet, det är så annorlunda mot andra tävlingar.
Det finns ingen annan tävling som liknar Dala-Dubbeln - patrull, utklädning och stafett på en och samma helg. Jag tycker även att terrängen i Dalarna är fantastisk fin med fin skog och god sikt och det gör allt mycket roligare.
Den andra dagen är banorna längre än vanligt och det är en rolig utmaning. På dessa tävlingar fokuseras det mer på glädje och gemenskap än resultat, vilket jag gillar. Alla är så glada och peppande och resultaten spelar inte så stor roll. Det är en av årets sista tävlingar innan vinteruppehållet, man träffar sina orienteringskompisar från olika distrikt och kramas en sista gång innan man ses igen till våren.

Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons