In English
Hoppa till sidans innehåll

Ungskogskrönikan: Bit ihop i vinter; lyckas bättre på vårtävlingarna

02 FEB 2015 13:17
När jag ser ut genom fönstret försvinner all lust för att ge sig ut och träna. Det gråa och dunkla vädret är inte särskilt inbjudande och jag börjar överväga att kura ihop mig i tv-soffan igen.
  • Uppdaterad: 02 FEB 2015 15:10

Men nej, denna inställning kan jag inte ha om jag nu ska vara i god form tills tävlingssäsongen börjar.
Vi är ett riktigt bra gäng som brukar träna ihop. Och tur är det, utan dem hade jag aldrig presterat och utvecklats lika bra på träningarna. Två gånger i veckan tränar vi tillsammans, en av dagarna löptränar vi och en har vi styrketräning. I alla fall har vi det så nu under vintern.
Löpträningen tycker jag bäst om. Även fast just löpningen aldrig har varit min starka sida är det något speciellt med att få komma ut i friska luften och röra på sig. Det finns ingen anledning att sluta springa bara för att det är lite kallt ute. Man behöver bara justera sin träning och sina kläder så att det passar årstiden. På med vantarna och löparskorna och utmana dig själv i det kyliga vädret!
Stora, härliga snöflingor dalar långsamt ner omkring en och avskärmar allt annat så att man bara hör sin egen andhämtning. Det är som att springa i en bubbla av lycka. Man ser ett spår av en hare och skogen lyser upp av den nyfallna snön som får allt att se mjukt och inbjudande ut.
Det är något alldeles särskilt att löpträna på vintern. Ingen annan årstid bjuder på lika varierande utmaningar. Från ankeldjup snö till frostiga skogsstigar. Från fridfulla löpturer i den mjukaste snö till hårda strapatser i isig kyla och motvind.
Jag får en riktig kick när jag trotsar mitt lata humör och gör träningen till något positivt istället för någonting tungt och jobbigt. Mycket handlar om inställningen. Om man går in med en god inställning när man ska göra någonting blir det i de flesta fall oftast betydligt roligare.
Så låt nu inget dåligt väder hindra dig från att komma ut och röra på dig. Det är bara att kämpa på och innan du vet ordet av är det snart vår och den efterlängtade tävlingssäsongen drar igång igen!

Sofie Persson

Skribent: Ungskog
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons