In English
Hoppa till sidans innehåll

Snart dags för årets andra säsong

30 DEC 2014 09:39
Solens strålar lyser genom träden. Ljuset reflekteras i den krispiga snön och du stakar dig fram på skoterspåret. Nästa vänster, tänker du. Sedan ska kontrollen vara där.
  • Uppdaterad: 30 DEC 2014 14:51

Du svänger av och ser kontrollen, stämplar och ger dig sedan av till din nästa kontroll. Det är så här skidorientering är för mig. Snart startar den andra säsongen inom orienteringen, säsongen för skidorientering.

Det är inför den nya säsongen, det spelar ingen roll om det är skidorientering, orientering eller någon annan sport, som pressen på dig själv kommer krypande. Du vill göra ditt livs bästa säsong med dina livs bästa lopp, helst ska du inte bomma en enda kontroll och du ska inte heller låta din värsta konkurrent vinna över dig i ett enda lopp.
De viktigaste loppen, de som du kämpat för och tänkt på när du tränat för att peppa dig själv, de ska gå så bra att du ska bli förvånad över hur bra du egentligen är.

Det är svårt att nå upp till dessa mål, praktiskt taget omöjligt. Det är dock inget dåligt med att ha höga målsättningar, utan bra, bara man kan ta att kanske inte alltid lyckas nå till dem på första försöket. Det finns dock en annan sak som är väldigt bra på att förstöra säsonger som är svårt att påverka, nämligen sjukdomar.
Det är väldigt svårt att få allting att klaffa, att inte vara sjuk, inte bomma och att lyckas toppa formen till de viktigaste tävlingarna. Jag hoppas verkligen att min säsong blir precis så bra som jag hoppas.
Att jag när säsongen är slut kan känna att jag har gjort så bra som jag har kunnat, att jag har gett allt. Förhoppningsvis har jag då nått något av mina mål. Det är bara att hoppas och försöka att njuta av att göra det jag älskar medan säsongen är här.
Att orientera.

Skribent: Elin Nordlund
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons