In English
Hoppa till sidans innehåll

Tove: "Jag har lärt mig mycket"

21 DEC 2019 13:11
Tove Alexandersson tog sig vidare från kvalet i sprinten vid världscupen i skidalpinism i franska Aussois. Väl där slogs hon ut i semifinalen: ”Jag har lärt mig mycket som jag kommer att ha nytta av framöver”, säger Alexandersson.
  • Skapad: 21 DEC 2019 13:11

I går åkte Tove Alexandersson in som femma i det individuella loppet vid världscupen i skidalpinism. I dag var det dags för årets andra världscuptävling i Alexanderssons ”nya” sport (hon har tränat sporten i tre veckor). Och på programmet stod sprint. Upplägget påminner om längdåkningens sprinttävlingar med kval följt av utslagsheat.

Sprinten handlar om korta heat där det sker en rad byten mellan skidalpinismens olika moment som skidåkning uppför med stighudar, åkning utför samt löpning med skidorna fastspända på ryggen.

Alexandersson tog sig vidare till semifinal, men väl där försvann chanserna till avancemang på banans högsta punkt, där hon låg tvåa:

- Det strulade rejält när jag skulle få på mig skidorna så där tappade jag väldigt mycket tid. Jag märker att jag tappar även när jag gör bra byten. Så just bytena mellan de olika momenten är något som jag måste träna på. Men det är svårt att få till bra träning på det hemma. Det är väldigt trångt i växlingsområdena och det lutar, så det blir inte alls samma sak att stå och nöta på att byta hemma i vardagsrummet, säger Alexandersson.

 

Hur summerar du din premiär i världscupen?

- Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig, och det har ju varit annorlunda än hur vi tränat. Vi har mest gått i pist när vi tränat, här är det på ett annat sätt. Och utförskörningarna ganska extrema. Det har varit väldigt kul, och jag har lärt mig mycket som jag kommer att ha nytta av framöver, säger Alexandersson.

Nästa världscuptävling avgörs i Andorra i slutet av januari.

Skribent: Mårten Lång
Epost: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons