In English
Hoppa till sidans innehåll

TEXT+TV: Tove femma på världscupen i skidalpinism

20 DEC 2019 14:38
Hon tappade skidan i starten, och senare även i en utförskörning vid sin världscupdebut i skidalpinism: ”Klart det är bra att bli femma, men just nu känner jag mig mest sugen på att köra ett nytt race där allt flyter", säger Tove Alexandersson.
  • Uppdaterad: 20 DEC 2019 13:24

 

I början av december började Tove Alexandersson träna sin ”nya” sport skidalpinism på allvar. I dag var det dags för världscuppremiär i franska Aussois.

Och det bjöds på allt annat än enkla förhållanden. Ösregn, ett par plusgrader och bitvis kraftig vind var de vädermässiga förutsättningarna.

Debutanten och nyblivna bragdguldsvinnaren Tove Alexandersson fick en allt annat än bra inledning. Redan efter en och en halv minuts uppförskörning tappade hon skidan:

- Jag hamnade sist i fältet och fick kämpa för att avancera i fältet. Att jag hamnade långt bra gjorde att jag fick stressa i åkningen, ibland var det ganska smalt och då fick jag göra ryck för att passera åkarna framför, säger Alexandersson som klättrade stadigt i fältet.

På högsta punkten av banan var hon uppe på andra plats, men i en utförskörning tappade hon skidan ännu en gång vilket innebar att hon tappade både tid och placeringar.

Hon slutade femma efter en stark avslutning av loppet:

- Det kändes bra fysiskt både uppför och utför. Men den här sporten handlar också väldigt mycket om utrustningsdelar, och det är något som jag måste utveckla. Jag tror och hoppas att det som hände i dag var nybörjarmisstag och att det är saker som jag kommer att lära mig framöver, säger Alexandersson som med sin femteplats var placeringen framför näst bästa svenskan Fanny Borgström som slutade sexa.

I morgon fortsätter världscuptävlandet med sprint.

 

Läs ett längre reportage om skidalpinism i kommande nummer av Skogssport.

Skribent: Mårten Lång
Epost: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons