In English
Hoppa till sidans innehåll

Ordförande Lena Larsson kliver av nästa år

06 OKT 2017 09:50
Hon blev invald i SOFT:s styrelse 2000, och blev ordförande 2010. Nu har Lena Larsson aviserat att hon inte ställer upp för omval vid vårens förbundsmöte: – Jag känner att jag inte har drivet som krävs för ytterligare en mandatperiod, säger Larsson.
  • Skapad: 06 OKT 2017 09:50

Lena Larsson har alltså funnits med i Svenska Orienteringsförbundets styrelse under hela 2000-talet (bortsett från 2008-09). Nu har Larsson meddelat valberedningen att hon inte ställer upp för omval vid förbundsmötet i mars nästa år:

– Det har varit en fantastisk tid. Jag brinner verkligen för orienteringssporten och det är väldigt kul att vara med och påverka arbetet för att vi ska kunna uppnå de mål som vi gemensamt satt upp. Men nu känner jag att drivet inte finns längre. Det tar mycket tid och kraft, inte minst att göra det förberedelsearbete som krävs av en förbundsordförande inför sammanträden på alla olika nivåer. Den tiden och det engagemanget vill jag nu lägga på familjen; min 94-åriga pappa och på mina nio barnbarn, säger Lena Larsson som tillträdde som SOFT-ordförande under en tid då förbundet hade minst sagt skraltig ekonomi.

I Skogssport visades parallellerna på TV3:s långkörare Lyxfällan:

– Det har hänt en hel del under de här snart åtta åren som ordförande. Den dåliga ekonomin under mina första år som ordförande innebar att vi fick vända och vrida på varenda krona. Det gjorde att styrelsearbetet blev lidande. I vår spariver valde vi att köra många möten per telefon för att spara in rese- och boendekostnader. Men det personliga mötet är viktigt och det som på många sätt driver arbetet framåt. Nu känner jag att arbetsklimatet på SOFT-kansliet är väldigt bra; bolagiseringen av O-Ringen har fallit väldigt väl ut och ekonomin i förbundet ser riktigt bra ut. Det gör att detta känns som en bra tid att kliva åt sidan.

 

Vilka ser du som orienteringens viktigaste frågor under de kommande åren?

– Markfrågan. Att lösa tillgången till mark är utan någon som helst tvekan något det måste jobbas mycket fokuserat på även framöver. Sen handlar det ju om att ännu fler ska få upp ögonen för orienteringssporten. Det är en underbar motionsform som passar alla. Och även om jag nu kliver åt sidan som ordförande betyder inte det att jag kommer att vara ute på färre tävlingar framöver, kanske snarare tvärtom, skrattar den flitiga tävlaren Lena Larsson som vann tre guld vid veteran-SM i Östergötland i slutet av september.

Även vid sidan av Lena Larsson kommer det att bli förändringar i styrelsen efter förbundsmötet i mars. Inte heller Magnus Södervall, Ing-Britt Swedenborg eller Anki Jonsson ställer upp för omval. Det finns sedan tidigare en vakant styrelseplats efter Tommy Nilsson som avslutade sitt styrelseuppdrag i förtid på grund av ändrade arbetsuppgifter.

Läs hela texten och valberedningens tankar och arbetsprocess i senaste numret av Skogssport där du också kan läsa om:

- Världscupfinalen i Schweiz

- Stort SM-sjok med kartor och reportage från de svenska mästerskapstävlingarna för seniorer, juniorer, ungdomar och veteraner.

- Sånt är lägerlivet – häng med på ett lägerdygn med Lunds OK i Spanien.

- Eldsjälen: Tjelvar Otterbjörk

Och en hel del annat.

 

Skribent: Mårten Lång
Epost: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons