In English
Hoppa till sidans innehåll

Ett år - 24 orter och 2 626 besökta checkpoints

11 NOV 2019 10:21
I dagarna landar senaste numret av Skogssport i våra prenumeranters brevlådor. Bland en hel del annat kan du läsa om Daniel Pedersen som är årets överlägset mest flitige besökare av hittauts checkpoints.
  • Skapad: 11 NOV 2019 10:21

Många ”hittar” orienteringssporten genom att någon i familjen håller på med sporten. För andra ser det ut på ett helt annorlunda sätt. Daniel Pedersen är ett utmärkt exempel på detta.

På valborgsmässoaftonen 2018 kom han hem till Karlskrona på valborgsmässoafton efter att ha varit på besök hos sin moster i Borås:

- Jag hade ätit så mycket mat att jag kände att jag måste ut och röra på mej. Väl hemma hittade jag hittautkartan i brevlådan. Och kände omedelbart att jag måste testa, säger Daniel som verkligen gick all-in från start.

När checkpointsen ”släpptes” natten mot den 1 maj gav han sig ut vid midnatt och började manövrera sig till en efter en. När han avslutade sin första tur hade han plockat 74 checkpoints:

- Det flöt på bra direkt, och många av de där checkpointsen fanns inne tätorten vilket givetvis underlättade för mej som nybörjare. Jag blev vansinnigt engagerad i hela konceptet. Redan dagen därpå stack jag ut och fortsatte plocka checkpoints. Och ganska snabbt insåg jag att checkpointsen sitter mitt i kontrollringen. Inte bara någonstans i ringen. Den lärdomen underlättade en hel del, skrattar Daniel.

Under 2019 har Daniel Pedersen varit och plockat checkpoints på 24 olika orter. Totalt har han besökt 2 626 checkpoints.

Läs om hur hans hittautdagar ser ut genom att klicka dig in på digitala Skogssport.

JUST DENNA ARTIKEL ÄR GRATIS FÖR ALLA

Om du redan har eller om du tecknar upp dig för en prenumeration kan du även läsa om hur Daniel Pedersen anser att hittautkonceptet kan utvecklas ytterligare.

 

I senaste numret av Skogssport kan du dessutom läsa om:

- Världscupen i Kina

- Besöka Rovaniemi och Tomten inför nästa års Jukola

- Följa med en klubbs arbete efter den obegripliga sorgen

- Läsa Majsan, Ungskog och tränings- och kosttips och allt annat som alltid finns med i Skogssport.

 

Skribent: Mårten Lång
Epost: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons