Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Lång Maria von Schmalensée kommer att skriva träningstipsen i Skogssport under 2016.

Von Schmalensée årets tränare i Skogssport

17 FEB 2016 08:23
I höstas utsågs hon till årets tränare.
Under året kommer Maria von Schmalensée att vara Skogssports tränare:
"Jag vill försöka vara med och optimera träningen på flera områden. Det handlar om ett helhetsperspektiv", säger Schmalensée.
  • Skapad: 17 FEB 2016 08:23

Efter tolv år som sjukgymnast och efter att ha gått elittränarutbildningen på Bosön anställdes hon på Fredrika Bremer-gymnasiet i Haninge där hon sedan fem år tillbaka jobbar på en nationell idrottsutbildning med inriktning på orientering.
- Att vara tränare är ett fantastiskt roligt arbete. Men samtidigt är det väldigt komplext. Jag får använda mig av de kunskaper som jag har inom sjukgymnastik, träningslära, idrottspsykologi och orienteringsteknik och en hel del annat. Den bredden är spännande. Och det är det som jag vill göra även i den här rollen i Skogssport. Det handlar om att visa på ett helhetsperspektiv. Att tänka brett.
Vid höstens orienteringsgala utsågs Maria von Schmalensée (som sedan fem år tillbaka tävlar för Attunda) och Pekka Anderman till Årets tränare 2015 av Skogssportens gynnare.

Har du något motto som tränare?
- Jag är ingen som övercoachar. Jag tror att motivation kommer genom eget ansvar. Det är de aktiva som äger sin egen satsning. Och för att gå tillbaka till eleverna på skolan där jag undervisar vill jag att de ska känna att när de slutar skolan så ska de ha fått en så bred bas att stå på att de inte behöver mej som tränare, säger Skogssports tränare 2016 Maria von Schmalensée.

I årets första Skogssport kan du läsa hela texten samt årets första träningstips, då är det grundträning som är tema.

Om du inte redan prenumererar kan du lösa det här: http://skogssport.orientering.se/Prenumerera/

 

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link