Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
In English
Hoppa till sidans innehåll

Rune hoppas på VM-start nästa år - som 100-åring

09 NOV 2017 14:29
17 juni 2018 fyller Rune Haraldsson 100.

Några veckor senare siktar han på att stå på startlinjen i såväl veteran-VM som O-Ringen.

- Kroppen är skör så vad som helst kan hända. Men jag drömmer om att tävla som 100-åring, säger Rune till Skogssport.
  • Uppdaterad: 09 NOV 2017 14:30

Året är 2015 och Rune Haraldsson har fyllt på ett redan sedan tidigare minst sagt välfyllt prisskåp med ytterligare ett guld i veteran-VM.

Platsen är Göteborg och Rune har just klivit ner från prispallen när en journalist kliver fram och ställer frågan om Haraldssons framtidsplaner inom orienteringen:

- Han var lite sådär halvspydig när han frågade om framtidsplanerna så jag tänkte att jag svarar på samma sätt: ”Nu ska jag ta några sabbatsår och så kommer jag tillbaka som 100-åring”. Jag trodde ju aldrig att det skulle vara möjligt, men nu är ju 100-årsdagen bara sju -åtta månader bort och jag är verkligen oförskämt frisk för att vara så här jäkla gammal. Jag har inga medicinska problem alls, säger Rune som alltså 17 juni nästa år blir 100 år.

Noterbart är att Rune var unik redan när han deltog i H95-klassen, och de insatserna gjorde att han med anledning av sina guld i H95-klassen röstades fram av internetsajten World of O röstades fram som Årets orienterare i världen.

Nu har han börjat inse att drömmen om att kunna vara med på veteran-VM i Danmark och O-Ringen i Höga Kusten som 100-åring närmar sig att kunna realiseras.

Arrangörerna av veteran-VM har förberett genom att öppna upp möjligheten för deltagare i H100-klassen att anmäla sig.

- Livet är ganska skört som 100-åring. Jag vill inte anmäla mej redan nu och så slås det upp stort om att det ska komma en deltagare 100-årsklassen och så pang-bom händer det något. Men visst är starter i de tävlingarna något som jag verkligen drömmer och har ställt in siktet på.  Och det är bra att veteran-VM nästa år går i Danmark, skogarna där är relativt lättframkomliga vilket är bra för min del. Efter det är det två veckor till O-Ringen i Höga Kusten. O-Ringen har något skämtsamt snackat om att hämta mej i limousin och köra mej till Örnsköldsvik, ler Rune Haraldsson.

 

Läs hela intervjun med Rune Haraldsson i kommande nummer av Skogssport

Där kan du också läsa

- 91-årige Rune Isakssons omtumlande 2017. Från VM-guld på Nya Zeeland till hjärtstillestånd i ambulans efter bilolyckan en vecka senare.

- Tema rekrytering: Så lockar vi nya utövare till orienteringsidrotten.

- Göran – en eldsjäl med den rätta viljan.

- 2018 blir Skogssport även digital

Samt givetvis Skogssports uppskattade Tävlingsprogram för 2018 som bilaga.

 

 

 

Skribent: Mårten Lång
E-post: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link