In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Lång Tove Alexandersson har tagit in fyra minuter på Judith Wyder i medeldistansen.

Överlägsen Tove tog andra raka

08 JAN 2015 05:55
Tove Alexandersson fortsätter att dominera världscupen.
I dag vann hon medeldistansen på Tasmanien med över två och en halv minuts marginal till tvåan Mari Fasting.
"Det är en drömstart på året för min del", säger Alexandersson.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:12

Tove Alexandersson som vann den totala världscupen förra året har redan nu kopplat ett grepp om årets totalcup. I lördags vann hon sprinten i Launceston med en minuts marginal till tvåan.
I dagens medeldistans var Alexanderssons segermarginal förkrossande två och en halv minut.
- Det var en speciell terräng som jag inte riktigt är van vid, och det var ganska utmanande orientering, så jag har gjort några små misstag. Men jag tycker att jag lyckats med att hålla i orienteringen hela vägen. Det var riktigt kul, säger Alexandersson som redan tidigt i loppet passerade några av sina tuffaste konkurrenter i skogen. Konkurrenter som startade minuter före Tove.
Vid varvningen hade hon ryckt åt sig en klar ledning, och ledningen bara växte under slutkilometrarna.
- Jag vet att jag är i bra form, och att det passar mig bra när det är både tekniskt och fysiskt utmanande orientering. Men det är klart att marginalen till de bakom är stor.

Vad säger du om din start på 2015 med två världscupsegrar på mindre än en vecka?
- Det är en drömstart, det är bara att hoppas att det fortsätter på samma sätt, närmast vid långdistansen på lördag, säger Alexandersson.
Även bakom Tove var det en mycket bra svenskdag. Ytterligare tre svenskor slog sig in bland de åtta främsta. Emma Johansson var femma, Alva Olsson åtta och Maria Magnusson tog sig för första gången i karriären upp på prispallen i en världscuptävling. Magnusson slutade trea.
- Jag var lite defensiv, vilket gjorde att jag inte gjorde några misstag. I den här terrängen så räcker det långt om du inte gör något misstag, jag vet sträckor där jag tappat tid för att jag varit för försiktig. Men placeringen är jag otroligt nöjd med, säger Magnusson.
I morgon är det vilodag, men på lördag avslutas världscuptävlandet på Tasmanien med långdistans i närheten av St Helens.

Medeldistans, damer, 4,0 km: 1) Tove Alexandersson, Sverige, 29.40, 2) Mari Fasting, Norge, 32.18, 3) Maria Magnusson, Sverige, 33.42.
Övriga svenska placeringar: 5) Emma Johansson, 34.19, 8) Alva Olsson, 35.42, 13) Lilian Forsgren, 37.57, 26) Helena Karlsson, 46.43, 35) Lena Eliasson, 53.12.
Karolin Ohlsson trampade snett på model event i går och kunde inte delta.

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link