Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
In English
Hoppa till sidans innehåll

Lyckad premiär på Familjelägret

19 JUN 2017 15:04
Under de fem senaste åren har det skett en stor ökning av barn- och ungdomar i orienteringsverksamheten i SK Björnen i västerbottniska Vindeln.

- I år har det varit mellan 20-25 barn och ungdomar på våra träningar, säger Janis Brokers i SK Björnen.
  • Skapad: 19 JUN 2017 15:04

Orienteringsverksamheten i SK Björnen har under de senaste åren vuxit rejält.

- Jag tror att en av förklaringarna är att vi har inlett ett samarbete med skolan. Vi hjälper till med deras orienteringsundervisning, bland annat genom att låna ut vår utrustning. Det har gjort att flera barn insett vilken rolig aktivitet orientering är. Det har visat sig genom att allt fler har sökt sig till oss och vår klubb, säger Brokers.

SK Björnen var en av de klubbar som fanns med på premiärvarianten av det Familjeläger som samarrangerades mellan Norrbottens och Västerbottens Orienteringsförbund i Idrottlyftsprojektet Orienteringssamverkan i norr. Under tre dagar i mitten av maj samlades hela familjer vid Vitberget i Skellefteå för att ha gemensamma träningar och orienteringsaktiviteter.

- Det är alltid svårt att veta hur många som skulle nappa på detta, speciellt med tanke på att detta var första året och att vi lade lägret tidigt under orienteringssäsongen här uppe i norr, är vi otroligt nöjda med att vi lockade hela 180 deltagare från närmare 15 klubbar på lägret, säger Clas Fries ordförande på Västerbottens Orienteringsförbund.

 

Hur uppkom idén?

- Vi ville göra en tydlig satsning på bredden. Tjelvar Otterbjörk är den som dragit det absolut tyngsta lasset till detta. Och han hade satt ihop ett program som var som ett smörgåsbord för deltagarna där det fanns många olika aktiviteter och träningar att välja mellan. Vi siktar på en fortsättning till kommande år, säger Fries.

 

Händer det något extra spännande i din klubb, eller i ditt distrikt. Skicka då ett mejl till oss på Skogssport och berätta. This is a mailto link

Skribent: Mårten Lång
E-post: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link