Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
In English
Hoppa till sidans innehåll

Kajsa Nilsson om Tiomilaterrängen i nya Skogssport

04 APR 2019 08:57
Trefaldiga VM-medaljören Kajsa Nilsson är uppvuxen på Tiomilakartan. I senaste numret av Skogssport bjussar Nilsson på värdefulla tips inför årets utmaningar i Östra Göinge. Och i den här artikeln kan du se ett filmklipp med Nilssons tankar.
  • Uppdaterad: 04 APR 2019 08:57

”Först och främst, välkommen till Glimåkra, till Trollabackarna och till den svarta diabasens rike. Till min barndoms lekgrind. En oskuldsfull skog som aldrig tidigare karterats. En härlig vildmark med mossklädda stenar och sagolik granskog, öppna ängar med inslag av bokskog och oändligt långa stenmurar, men också tuffare partier med stenbunden botten, tätvuxen undervegetation och rester från 2000-talets vinterstormar, som naturligt bromsar upp.

Hög fart kommer att vara en nyckel och en förutsättning för att lyckas. Konsten blir att ta vägval som gör att man klarar att hålla farten uppe på så många sträckor och i så stora delar av banan som möjligt -  helst genom hela stafetten.

Banläggaren Magnus Larsson har utmanat mig med tre sträckor som ska vara karakteristiska för Tiomila 2019”, skriver Kajsa Nilsson i Skogssport.

Se kartklippen och läs Kajsas analyser i senaste numret av Skogssport.

HÄR mer information om hur du får tillgång till hela Skogssport - som papperstidning eller digitalt.

I detta videoklipp kan du höra Kajsas tankar om terrängen runt skånska Glimåkra:

Skribent: Mårten Lång
E-post: This is a mailto link
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link