In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Lång Albin Ridefelt på model eventet inför morgondagens medeldistans.

Intensiva dagar för Ridefelt

07 JAN 2015 04:39
I morgon avgörs den andra tävlingen av årets världscup på Tasmanien.
På programmet står medeldistans i Coles Bay:
"Terrängen är väldigt fin. Det kommer att bli rolig orientering", säger Albin Ridefelt.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:11

I dag har det svenska laget varit på model event inför morgondagens medeldistans i Coles Bay.
- Jag ser verkligen fram emot morgondagen. Det ser ut att bli väldigt intressant orientering, säger Albin Ridefelt när han precis har avslutat det korta passet i terrängen alldeles i anslutning till tävlingsområdet.
Han har haft ett annorlunda upplägg på sin vinterträning. I början av december åkte han till Nya Zeeland. Där tränade han under tre veckor tillsammans med klubbkamraten och tidigare juniorvärldsmästaren Matt Ogden:
- Jag har tränat på hårt. Det har varit perfekt att ha med mig Matt som guide, han vet vilka berg som man ska springa upp på. Nu har jag släppt på träningen de senaste dagarna för att vara väl förberedd inför medeldistansen och långdistansen de närmaste dagarna, säger 23-årige Linnélöparen Ridefelt som sedan tidigare har en tolfteplats som toppnotering i världscupen.
I helgens sprint slutade han på 17:e plats, men medeldistans är något som passar honom bättre.
- Jag är väldigt sugen på att tävla. Det är klart att det är speciellt att tävla den här tiden på året, men det är ett väldigt roligt avbrott i vinterträningen, säger Ridefelt som förra året var en av de som fanns med i diskussionen om en VM-biljett, men han fick följa tävlandet i Italien från hemmaplan.
Nu finns förhoppningar om att slå sig in i VM-truppen till Skottland.
- VM är huvudmålet för säsongen. Men vi har ett väldigt bra lag och konkurrensen om att ta en plats i laget är väldigt tuff. Så jag har också som mål att fortsätta den utveckling som jag haft de senaste säsongerna.
I morgon avgörs medeldistansen, sedan två dagar senare är det dags för långdistans i St Helens. Och ytterligare två dagar senare sitter Albin Ridefelt hemma i Sverige och skriver tenta i sina läkarstudier:
- Det blir snabba ryck. Jag åker direkt efter tävlingarna för att hinna hem till tentan. Det är skönt att ha något annat att tänka på än orientering åtminstone delar av året, och jag tycker att det fungerar bra att plugga parallellt med min elitsatsning. Men under våren ska jag orientera på heltid, säger Ridefelt som snart avverkat tre år av de fem och ett halvt som läkarstudierna innebär.
Men innan det bär hem mot tenta väntar alltså dubbla världscuplopp, och en jakt på att bättra på den där tolfteplatsen som är hans hittills bästa placering i världscupen.

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link