In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Lång Albin Axelsson i Hakarpspojkarnas andralag har just avgjort juniorstafetten i SM.

IKHP:s andralag starkast i juniorstafetten

20 SEP 2015 13:38
Att Hakarpspojkarna skulle ta medalj i herrjuniorstafetten var ingen jätteskräll.
Men att det var andralaget som tog den, dessutom av gyllene valör, var det definitivt:
- Jättekul förstås. Vi hade inte förväntat oss detta, säger vinnartrion.
  • Skapad: 20 SEP 2015 13:38

Trion Anton Hansson, Arvid Nord och Albin Axelsson i Hakarpspojkarnas bjöd på stafettdagens största skräll. De vann juniorstafetten efter en mycket väl genomfört stafett.
Hansson var nia på startsträckan, men andrasträckan var svängig och Arvid Nord jagade framgångsrikt och kunde efter en mycket stark avslutning skicka ut Albin Axelsson i spets.
Men det var väldigt tajt. Fyra lag gick ut inom 21 sekunder. Och slutsträckan skulle bli en kamp mellan tre lag, utöver IKHP var det Ravinen och Tullinge:
- Jag hade bra koll på orienteringen. Emil Granqvist (Ravinen) och jag hade samma gaffling fram till varvningen, Simon Imark (Tullinge) såg vi då och då, säger Axelsson.
Planen var att vara först till den näst sista kontrollen för att ha kommandot mot den sista kontrollen. Men där låg han trea, men in mot den sista kontrollen passerade han konkurrenterna och kunde spurta till seger:
- Vi sa i höstas inför vinterträningen att målsättningen var att ha två herrjuniorlag bland de tio bästa. Det uppnådde vi. Men att vi skulle vinna med andralaget är inget som vi vågat hoppas på, säger Hakarpspojkstrion.
Ravinen blev tvåa och Tullinge trea.

H20: 1) Hakarpspojkarna 2 (Anton Hansson, Arvid Nord, Albin Axelsson) 148.14, 2) Ravinen (Axel Granqvist, Martin Hunhammar, Emil Granqvist), +0.32, 3) Tullinge (Niklas Sundqvist, Victor Imark, Simon Imark), +0.37, +, 4) Kåre, 5.36, 5) Långhundra, +7.04.

 

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link