In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Lång Trean Anna Forsberg, tvåan Simone Niggli och segrarinnan Anne-Margrethe Hausken Nordberg hyllas för sina O-Ringenframgångar.

Hausken Nordberg höll undan

24 JUL 2015 14:17
Hon tog över totalledningen i går.
Och i dag sprang Anne-Margrethe Hausken Nordberg hem totalsegern i O-Ringen:
"Detta värdesätter jag otroligt högt", säger norskan som nu laddar mot VM.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:12

Hon var fyra på den första etappen. Men efter det har Anne-Margrethe Hausken Nordberg dominerat O-Ringen. I dag tog hon sin fjärde raka etappseger.
Och viktigare än så, hon sprang hem totalsegern i O-Ringen. På gårdagens etapp passerade hon Simone Niggli i sammandraget och i dag gick hon i två minuters ledning:
- Helst ska man inte tänka på segern och på de som kommer bakom. Men jag tänkte inte på något annat. Det gäller att hela tiden fokusera på nästa kontroll. Det är en mental prövning, säger Hausken Nordberg som vann både VM och O-Ringen (då eliten sprang fyra dagar) 2008.
Sedan dess har hon väntat på att ta nästa stora individuella internationella seger. Och nu kom den alltså för tvåbarnsmamman:
- Jag har haft min bästa träningsvinter och vår. Jag har tränat färre timmar än tidigare, men jag har aldrig sprungit så mycket som i år. Jag har satsat på att bygga upp en toppform mot VM, och jag har känt de två sista dagarna att det gått väldigt bra. Och jag har hållit ihop orienteringen på ett fantastiskt sätt, säger en överlycklig norska som vann tre och en halv minut före Simone Niggli.
Annika Billstam såg länge ut att bli bästa svenska. Men den positionen tog i stället Göteborg-Majornas Anna Forsberg:
- Det har varit en tuff och utmanande vecka. Det var häftigt att springa in på arenan här och känna sig som en vinnare. Jag är faktiskt förvånad själv över att det räckte så långt som det gjorde. Mitt mål var att bli bland de fem bästa i totalen, och jag har gett allt varje dag. Den här framgången betyder mycket för motivationen och även ett bevis för mig själv att jag kan, säger Forsberg.

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link