Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Lång Johan Strand och Ola Martner klappar om slutsträckans Johan Runesson.

Göteborg-Majorna stafettvinnare: "Fantastiskt att uppleva detta tillsammans"

20 SEP 2015 14:18
Han hakade av den ena konkurrenten efter den andra på slutsträckan.
Och på upploppet hade Johan Runesson och hans Göteborg-Majorna tid att njuta: "Det är fantastiskt att få uppleva detta tillsammans", säger slutmannen Runesson.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:11

Efter en mycket jämn förstasträcka i SM-stafetten gick Lidingö och Fredrik Bakkman loss på mittsträckan.

Han skickade ut avslutaren Filip Dahlgren i två minuters ledning, men ett tidigt misstag av Dahlgren gjorde att det öppnades upp rejält. Vid första radiokontrollen var det fem lag inom knappt en minut. En av dessa löpare var Göteborg-Majornas Johan Runesson:

- Det var roligt att få ett så bra utgångsläge. Men jag hade inget vidare självförtroende efter att jag blev utslagen i kvalet på medeldistansen. Men jag försökte intala mig att formen verkligen är bra. Efter en miss i början kom jag in i orienteringen på ett bra sätt, säger Runesson.

Och en efter en föll konkurrenterna ifrån. Vid varvningen med en kvarts orienterande kvart ledde Göteborg-Majorna med halvminuten:

- Det var strax innan varvningen som jag märkte att William Lind (Malung) var passiv  och då satte jag in stöten. Jag fick ett rejält adrenalinpåslag när jag varvade, men såg till att lugna ner mig när jag kom ut i skogen igen. Och jag genomförde verkligen avslutningen på ett bra sätt. Jag attackerade både in mot och ut från kontrollerna.

Hur var känslan att möta lagkamraterna på upploppet?

- Johan (Strand) och Ola (Martner) har bäddat för detta i dag. Jag är så glad och lättat. Det har varit en jobbig höst för mig. Därför känns detta helt fantastiskt, säger Runesson.

Silvret gick till Malung och Ravinen tog brons.

Resultat, herrar:

1) Göteborg-Majorna (Johan Strand, Ola Martner, Johan Runesson), 189.16, 2) Malung (Erik Rost, David Andersson, William Lind), +1.33, 3) Ravinen (Kalle Bergman, Ruslan Glebov, Gustav Bergman), +2.19, 4) IFK Göteborg, +2.58, 5) Stora Tuna +4.57.

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link