In English
Hoppa till sidans innehåll

Göingarna prisat för bästa arrangemanget i Skåne

16 JAN 2020 13:18
FK Göingarna har tilldelats utmärkelsen Årets Eventskåning för arrangerandet av Tiomila 2019. Utöver äran tilldelas klubben en prissumma på 15 000 kronor. ”Jag är oerhört stolt och glad”, säger Göingarnas ordförande Henrik Larsson.
  • Skapad: 16 JAN 2020 13:18

Tidigare i veckan delade evenemangsbolaget Event i Skåne ut sin utmärkelse Årets Eventskåning. FK Göingarna fanns med bland de fyra nominerade för sitt arrangerande av Tiomila Östra Göinge i slutet av april förra året.

Övriga tre finalister var Hantverksölfestivalen Great Swedish Beer Festival, musikfesten Backyard Sessions och Eventkoordinatorutbildningen i Landskrona. Finalgalan inleddes med att samtliga nominerade berättade om vilka framgångsfaktorer som fanns bakom att just deras arrangemang blivit så lyckosamt.

- Vi var väldigt stolta över att ha blivit nominerade, men sen är det klart att när man väl är på plats så vill man ju gärna vinna. Och det var en härlig promenad fram till scenen när de förkunnade att det var vi som tilldelats priset, säger Henrik Larsson, ordförande i FK Göingarna samt tävlingsledare för Tiomila.

Motiveringen löd:

FK Göingarna, med Henrik Larsson och Håkan Axelsson i spetsen, har tillsammans med ett stort antal lokala idrottsklubbar i nordöstra Skåne lyckats att genomföra den prestigefyllda orienteringsstafetten, 10Mila, på ett enastående sätt. Med de över 10 000 deltagarna och med 13 miljoner i intäkter till det lokala näringslivet, är 10Mila det största eventet i Östra Göinge kommuns historia.

 

Utmärkelsen innebär utöver den stora äran även en prischeck på 15 000 kronor:

- Under de senaste åren har vi varit med som arrangörer av O-Ringen 2014, och därefter har vi lagt väldigt mycket fokus på arrangerandet av Tiomila. Göingarna är en klubb med väldigt många duktiga ungdomar. Nu ska vi rikta både energi och ekonomi dit. Dessutom kommer vi att fokusera på rekytering av nya orienterare, och detta i alla åldrar, säger Henrik Larsson.

 

Läs ett längre reportage om framgångsfaktorerna bakom Tiomila 2019 i kommande nummer av Skogssport.

Bilden: Fredrik Persson – näringslivschef Östra Göinge, Henrik Larsson och Håkan Axelsson från FK Göingarna, Pehr Palm – VD Event in Skåne. Foto: Event in Skåne

Skribent: Mårten Lång
E-post: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link