In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Lång Falköpings Amanda och Vilma Blennov och Sara Hagström vann damjuniorstafetten.

Falköping fick kliva överst igen: "Betyder jättemycket"

20 SEP 2015 09:18
Falköpings AIK OK ordnade ännu ett stafettguld i D20-klassen. "SM-tävlingarna i övrigt har inte gått som jag hoppats, så det här betyder jättemycket, särskilt att få göra det tillsammans", säger avslutaren Sara Hagström.
  • Skapad: 20 SEP 2015 09:18

Först ut i Falköpings guldgäng var Vilma Blennow, som växlade över till sin syster Amanda Blennow som nia.

- Direkt efter målgång var jag lite bitter, tänkte att det kanske inte skulle gå vägen, men sedan tänkte jag att "jag har ju en rätt bra syrra", säger Vilma, som ändå gjorde en bra lopp från varvning och in i mål.

På andrasträckan förde Amanda Blennow upp laget till täten:

- Jag har gått klockrent hela vägen. Planen var att gå ut och göra mitt eget lopp och det lyckades jag verkligen med. Jag kom ikapp Umeå med ett par kontroller kvar, vid näst sista stämplade jag först och sedan drog jag ifrån.

Sara Hagström gick ut med ett par sekunders ledning. Och Hagström hade inga planer på att ta det lugnt och avvakta.

- Jag drog på ganska mycket till startpunkten för att få springa själv. Jag kände att hon tappade fort, så det var väl mest att göra ett stabilt lopp. Tjejerna hade ju gjort det superbra innan, så det var som upplagt för mig, säger Hagström, som kände att hon fick lite revansch efter en småtrög höst.

- SM-tävlingarna i övrigt har inte gått som jag hade hoppats så det här betyder jättemycket, särskilt att få göra det tillsammans.

Resultat, D20

1) Falköpings AIK OK 1 (Vilma Blennow, Amanda Blennow, Sara Hagström) 123.38, 2) Umeå OK 1 (Klara Yngvesson, Jenny Wegebro, Stina Nilsson) +9.08, 3) Eksjö SOK 1 (Amanda Falck Weber, Gabriella S Bergander, Linnéa Golsäter) +9.29, 4) Sundsvalls OK 1 +10.05, 5) IK Hakarpspojkarna 1, +10.53

Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link