Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
In English
Hoppa till sidans innehåll

Extra välfyllt nummer av Skogssport med massor om VM-festen i Skottland

22 AUG 2015 09:26
Hela 76 sidor om sommarens stora orienteringstävlingar.
  • Skapad: 22 AUG 2015 09:26

VM i Skottland började lite knackigt för svensk del. Med skador på både Lena Eliasson och Tove Alexandersson. Dessutom hamnade Sverige utanför pallen på sprintstafetten.
Men sedan vände det.
Vid sprinten i Forres tog Jonas Leandersson guld och Jerker Lysell brons. Och två dagar senare blev det ytterligare tre svenska medaljer. Brons till Olle Boström och Emma Johansson, och Annika Billstam försvarade sitt guld på medeldistansen.
I senaste numret av Skogssport kan du läsa om de svenska medaljörerna. Du träffar också VM-drottningen Maja Alm, som vann tre guld. Plus en hel del annat från mästerskapet i Skottland.

Men det var ju fler orienteringsfester under sommaren. De svenska juniorerna även de medaljer när det var mästerskapsdags i Norge. Även där började det lite halvknackigt. Men efter ett svagt sprintresultat började medaljerna trilla in.
Sex medaljer blev det, varav två guld.

Och O-Ringen i Borås blev en orienteringsfest. Här öppnades inte minst dörrar för flera att testa på orientering. Projektet O-Ringen för alla har pågått under det senaste året. Där skapas möjligheter för personer med behov av extra kognitivt stöd att testa på orientering. Och i Borås fanns dessutom möjligheter för blinda att få orientera med hjälp av en taktil karta.

I Skogssport 6-2015 kan du också  läsa om:
- Veteran-VM i Göteborg.
- Hur orienteringen tog sig till paradisön Nya Kaledonien.
- Den unga segrarinnan i premiären av sprintstafetten på SM.
Samt en hel del annat.

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link