In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stina Loman

De är bäst på att locka unga

25 APR 2016 09:42
Småländska klubben SOK Aneby är bäst i landet på att locka barn och ungdomar. De toppar statistiken och en anledning kan vara att de flyttade klubbstugan in till centrum, tror Ola Gustafsson som är ungdomsledare i klubben.
  • Skapad: 25 APR 2016 09:42

SOK Aneby ligger i Jönköpings läns minsta kommun med drygt 6 500 invånare. Klubben satsar både på orientering och längdskidor och i början av april så hade man nybörjarupptakt.

Skogssport var på plats för att undersöka vad det egentligen beror på att klubben toppar statistiken. 8,8 procent av kommunens alla 7-25 åringar är nämligen medlemmar. Rikssnittet ligger på 1,2 procent.

Men för knappt tio år sedan såg det annorlunda ut. Då tappade man på barn- och ungdomssidan. Den första lösningen blev ett nybygge. Efter att man arrangerat O-Ringen 2009 så flyttades klubbstugan in till stan. Nu ligger man precis intill en stor grundskola och har utegym och långa motionsspår runt knuten.

– Nu är vi där allt händer och har skolverksamhet här nästan varje vecka. Källaren är full med skidor som vi lånar ut. Dessutom är det inga elever i Aneby som har gamla, felaktiga kartor, säger Ola Gustafsson som är ungdomsledare.

Läs hela reportaget i senaste numret av Skogssport.

Har du inte tidningen? Beställ den här.

Skribent: Stina Loman
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link