In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Lång Trean Albin Ridefelt, tvåan Olle Boström och ettan William Lind.

Spurtduell avgjorde herrarnas elitklass

24 JUL 2015 12:56
De har duellerat under hela veckan.
Och efter fem tuffa etapper blev det en spurtduell som avgjorde kampen i seniorelitklassen. Väl där var William Lind starkast och vann sekunderna före Olle Boström.
"En av mina största meriter, säger Lind.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:12

Orienteringen tog i dag klivet in på Borås Arena. Och det bjöds på en hel del rafflande spurtdueller.
Den kanske allra häftigaste var i herrseniorklassen där Malungs William Lind och Järlas Olle Boström hade en kamp på slutsträckans 14 kilometer.
Lind gick ut minuten före på sista etappen, men med några kilometer kvar att springa kom Boström ikapp:
- Jag blev lite förvånad när Olle kom ikapp för jag tyckte att jag hade sprungit bra. Direkt när han kom ikapp försökte jag trycka hårt i två kontroller, men när jag märkte att han hängde med så valde jag att avvakta till slutet. Jag bestämde mig för att inte ta något eget initiativ, om jag inte var 100 procent säker, säger William Lind som på väg från den sista kontrollen skaffade ett tiotal meters ledning.
Och det avståndet höll sig hela vägen in i mål.
- Jag litade på min spurt. Detta är en av mina absolut största meriter. Det är första gången som jag lyckas ta en totalseger i O-Ringen. 2011 gick jag ut i ledning på slutetappen, men då slarvade jag bort det på slutet. Nu räckte det hela vägen, säger Lind som precis som tvåan Olle Boström nu laddar om mot VM i Skottland som drar igång på fredag.
- Jag fokuserade bara på mitt lopp, och inte så mycket på William. Men när jag såg honom med några kilometer kvar fick jag en positiv känsla. Samtidigt var jag väldigt trött då. Vi bevakade varandra mot sista kontrollen. För O-Ringen som tävling känns det lite surt just nu. Jag gjorde en dålig andraetapp där jag tappade mycket tid. Men på det stora hela måste jag vara nöjd. VM är mitt stora mål, och fram mot det har jag fått väldigt bra besked, säger Boström.

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765363
E-post: This is a mailto link