In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stina Loman Josefin Tjernlund

Debutanten Tjernlund: "Jag är redo"

21 MAJ 2016 20:00
EM-programmet är intensivt. På söndagen avgörs såväl kval som final i sprint: "Det ska bli kul att dra igång", säger debutanten Josefin Tjernlund.
  • Skapad: 21 MAJ 2016 20:00

Sprintstafetten är historia. Nu är det dags för de individuella distanserna på EM i Tjeckien. Och först ut är sprinten där såväl kval som final avgörs under söndagen.
För Josefin Tjernlund blir morgondagens lopp mästerskapsdebut. Hon är uttagen till långdistansen, och när Tove Alexandersson valde att avstå sprinten fick Tjernlund chansen även där.
- Jag har lagt extra fokus på långdistansen under den senaste månaden efter att jag fick besked om att jag var uttagen där. Men jag tycker att jag har hunnit med de förberedelser som jag önskat inför sprinten i morgon, säger Tjernlund som fram till den här säsongen sprungit för OK Vilse men som nu tävlar för Tisaren.

Är du nervös inför debuten?
- Just nu känner jag mej lugn. Det ska bli kul att dra igång, säger Tjernlund.
Sprintkvalet avgörs i stadsmiljö i centrala Jesenik medan finalen avgörs i Lazne Jesenik ett par kilometer från stadskärnan:
- Där kommer det att vara en blandning mellan park och asfalt. Och finalbanan borde kunna bli rejält kuperad, säger Tjernlund.
Sverige har tolv löpare till start. Jonas Leandersson har vunnit sprinten i de två senaste Europamästerskapen. På herrsidan springer dessutom Emil Svensk, Anton Johansson, Gustav Bergman, Martin Regborn och Oskar Sjöberg.
De svenska damerna är utöver Tjernlund, Lilian Forsgren, Karolin Ohlsson, Sara Hagström, Lina Strand.och Alva Olsson.

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

 

Manage Preferences

Annons